dilluns, 13 de juliol del 2009

The last sushi

Snif... sembla que aixo ja s`acaba!!
Avui hem fet l`ultim super mega sopar de sushi a Tokyo, dema volem cap a Kuala Lumpur, i dema passat cap a Londres i Girona, si els avions quadren i no en perdem cap...

Aixi que res, ens aprofitem dels ultims moments d`enveja que podem fer-vos...

diumenge, 12 de juliol del 2009

dijous, 9 de juliol del 2009

Frikisme japonès

Post evidentment dedicat a François le Blaireau



Per veure més fotos de frikis japonesos, aquí.

diumenge, 5 de juliol del 2009

Konichiwa!

Ja som al Japó!!! En dos dies a Tokyo ja hem fet tot l'imprescindible. Ens hem cruspit dos sopars de sushi, un dinar de ramen i un de soba, ens hem rentat el cul amb un vàter-robot dels que disparen un raig d'aigua, ens hem fet una foto amb el godzilla i hem visitat Ginza, Shinjuku i Roppongi. Què més es pot demanar? Demà marxem a Kyoto. Arigato!

divendres, 3 de juliol del 2009

Malàsia de puntetes

Hem passat per Malàsia - només la Malàsia peninsular - molt molt de pressa, de puntetes, en cinc dies. És, de llarg, el país més ric del sud-est asiàtic (el petroli!) però així i tot sensiblement més barat que Europa. Els principals atractius són que és un país islàmic, la gran barreja cultural que posseeix, i la natura salvatge. Aquesta última no l'hem pogut veure, doncs hem passat només per dues ciutats (Georgetown, a Pulau Penang, i Kuala Lumpur, la capital), però la multiculturalitat és impressionant. Malais, indis i xinesos donen lloc a un paisatge de lo més heterodox i divertit: un restaurant xinès al costat d'una botiga de Bollywood al costat d'un banc islàmic ... a més a més, la modernitat de Kuala Lumpur (les torres Petronas), el menjar boníssim i (per fi!) unes quantes mesquites i temples hindús al voltant de les pagodes.

Malàsia té el gran problema que queda embotit entre dues grans superpotències turístiques, Tailàndia i Indonèsia. I, segons diuen, no pot rivalitzar amb la primera en quant a platges o a menjar, ni amb la segona en quant a temples o natura. Malàsia deixa un regust molt bo, de país agradable, viu, interessant, però mai tens la sensació d'estar a un lloc exòtic. Segurament és una visió injusta havent-ho vist tant poc, però com a turista costa enamorar-t'hi a primera vista. Potser ajuda que, de sobte, tot és tan fàcil: les carreteres estupendes, no cal regatejar, hi ha grans edificis, tothom parla anglès ... si no t'ho posen una mica complicat, no té gràcia!

dimecres, 1 de juliol del 2009

Menjant amb palillos

Seguint amb les reclamacions dels nostres exigents lectors, aquí va un resum de lo bo i millor que hem menjat aquests mesos. Tots els països que hem visitat comparteixen la deboció per l'arròs i els fideus d'arròs o blat, amb els que fan sopes o saltejats. També són un clàssic dels clàssics les verdures saltejades amb salsetes diverses i els plats agredolços. A part d'això, aquí us expliquem una mica els plats específics que hem tastat de cada país.

  • Vietnam:
    • Pho: brou de bou o gallina amb tallarines d'arròs, trocets de bou o pollastre segons pertoqui, pebre, xili, all torrat, llima i unes quantes herbes indeterminades (coriandre, enciam, soja germinada, menta... el que troben, vaja!). Es menja a qualsevol hora, típicament assegut al carrer en cadires minúscules, rotllo parvulari. Un valor segur quan estàs a Vietnam, és un plat que mai és dolent.
    • Rotllets de primavera crus: també els fan fregits, però la versió crua és boníssima i molt refrescant. Són rotllets fets amb paper d'arròs que contenen fideus d'arròs (sí, que hi farem TOT porta arròs!), pastanaga, soja, col, all tendre gambes i/o porc i les herbes de rigor (les que han sobrat de fer el pho). Es suca en una salsa agredolça i més o menys picant segons la pietat del cuiner.
    • Banh Xeo, que ja va tenir el seu post a part.
  • Cambodja:
    • Amok: el plat nacional. Una mena d'estofat, tipus curry però amb unes espècies diferents i amb fulla de plataner. Normalment es serveix dins una closca de coco. Pot ser de peix, verdures o pollastre. Molt bo.
    • Lok Lak: vedella tallada a daus, saltejada i acompanyada dúna salsa indeterminada molt bona. S'acompanya de verdures crues (cogombre, tomàquet...) i d'arròs o patates fregides.
    • Bitxos variats: pots veure pel carrer paradetes d'escarbats, llagostes i altres insectes torrats amb xili o alguna cosa així. Nosaltres no ho vam veure (per sort!) però diuen que també mengen aranyes gegants fregides. Ho confessem: no vam tenir nassos de tastar cap insecte.
  • Laos:
    • Arròs enganxós: enlloc d'acompanyar els plats amb arròs al vapor, a Laos l'acompanyen amb arrós integral cuit també al vapor de manera que queda moooolt enganxós. Es serveix dins unes caixetes de bambú. Pot no sonar molt excitant, però la veritat és que és molt saborós. Per menjar-se'l, se n'agafa una mica amb la mà, s'aixafa una mica i es fa servir com nosaltres el pa per sucar a les salses o acompanyar els aliments.
    • Peix al vapor dins una fulla de plàtan: una mena de pastís de peix embolicat dins una fulla i cuit al vapor. No mata.
    • Laap: Amanida a base de carn picada cuita i verduretes vàries: ceba, tomàquet, cogombre... I molt picant, com no!
  • Tailàndia:
    • Pad Thai: fideus saltejats amb verduretes, ou i si vols alguna cosa de xixa que es compren a les paradetes del carrer.
    • Curris variats: dels països que hem visitat, Tailàndia és el que té més devoció pels curris. En tenen de verd, vermell, groc... Tots els que vam menjar eren boníssims.
  • Malàsia: aquí el rotllo canvia una mica, perquè és un país on es barregen moltes coses: té molta cuina xina, índia i coses pròpies del país, diferents al que hem menjat fins ara. Per ara hem menjat:
    • Rojak de fritures (perdoneu la llicència de traducció...): barreja de coses surreals fregides, tipus bunyols de peix amb colors i gustos diferents, acompanyats d'una mena de nap cru, cogombre i una salsa vermella.
    • Rojak de fruites: no confondre amb l'anterior! Això és una barreja de fruites acompanyades d'una salsa negra feta de mongetes negres i cacauets. Ens va costar una bona estona de preguntar per què els dos plats es diuen igual si són tan diferents, per entendre que "rojak" vol dir "barreja".
    • Laksa: sopa de peix fregit. La que nosaltres vam menjar era una mica sosa, cosa estranya en un país on tot pica!
    • Menjar xinès: a la foto podeu veure un dels millor àpats que hem fet aquí, en un xinès: gambes boníssimes al curry, costelles de porc amb la corresponent salsa i albergínies amb soja i carn picada. Aquestes últimes, espectaculars (ja veieu que quan vam fer la foto gairebé no en quedaven...)
Després d'aquest rotllo, la bona notícia: a Tailàndia vaig fer un curs de cuina!! Va ser un curs de dues hores on vaig aprendre només dos plats, però molt importants: rotllets de primavera estil vietnamita i verdures agredolces. Després de cuinar-ho ens ho vam menjar i no estava malament... Així que ja sabeu quins seran els nous plats estrella que cuinaré a partir d'ara! :)