dissabte, 19 de setembre del 2009

Atlanta - Panamà

Ja sabíem que la Oficina d'Immigració dels USA requeria dur un bitllet de sortida quan poses els peus al país, i ens semblava que amb dir que marxàvem a Canadà amb tren n'hi hauria prou. Dos dies abans de volar vam descobrir que si entres via aeroport s'exigeix dur UN BITLLET D'AVIÓ (no val cap altre mitjà de transport) per sortir del país, però compte, a un país NO CONTIGU. Ens fem un "bitllet artesanal" San Francisco-BCN, per si de cas, però direm que no tenim el bitllet imprès (òbviament és un bitllet electrònic).

En arribar a les 6h del matí al Prat (per sort, amb temps), la noia d'Air Berlin ens demana si tenim bitllet de tornada (i tant! - li diem - però no imprès) però ella ens exigeix que li ensenyem un paper que ho digui. Ens suggereix d'anar a la companyia aèrea i que ens l'imprimeixin allà. Després de dubtar una estona si imprimir el vol fals, una noia de informació de l'aeroport ens explica el truquillo per no tenir problemes: comprar un bitllet de tornada completament reemborsable i, en posar els peus als USA, cobrar-lo de nou. La dependenta de Delta Airlines ens busca un bitllet (ens explica que cada dia ho fa diverses vegades); però la tarifa reemborsable és la més cara, i un vol NYC-BCN val uns 2000 euros per cap, el que ens fregiria la targeta de crèdit; molt amable, ens busca el vol "USA-país no contigu" més barat, i ens aconsegueix un magnífic Atlanta-Panamà. La broma ens costa 25 euros (no reemborsables) en concepte d'emissió de bitllet.


No crec que aquesta brillant estratègia dels d'immigració aturi gaire gent que vulgui quedar-se vivint als USA, sino apenes quatre turistes que s'han oblidat de mirar-se les regles paranoiques d'entrada. Els americans son uns buròcrates malaltissos, no ens haviem trobat amb normes així ni a Laos, ni a Xina, ni a Vietnam. Quan ens tornen a demanar el bitllet a Düsseldorf i altra vegada en arribar a NYC, pensem que potser amb un bitllet fals imprès hauriem passat, peró que ens hauriem posat força nerviosos i ens haurien trobat el jabugo i el guijuelo que portavem d'estranquis ... es veu que et poden clavar 300 dòlars de multa!

Activitat lúdica: busqueu altres possibles vols que només continguin la vocal "a", com per exemple Casablanca-Rabat. Temps!

4 comentaris:

  1. A ver, me gusta el reto... Se me ocurre Caracas - Yakarta o Praga - La Palma. Diría Aracataca - Santa Marta, pero en la primera no hay aeropuerto. ¿Qué tal Santa Marta - La Habana? Eso es más factible. Seguro que habrá más sitios pero no sé si se pueda volar... Llafranc - Cala Blanca, Madagascar - Ghana, Gdansk - Hvar... pero aquí ya estoy atlas en mano y haciendo trampas.
    Sigan disfrutando, seguiré leyendo. Los echamos de menos ayer!

    ResponElimina
  2. Caracas-Yakarta es muy bueno! Igual un poco cansado, pero muy bueno!

    ResponElimina
  3. He trobat un bitllet (una mica car) de l'aeroport de Calama (Atacama) al de Charànna (Canadà). Puntua doble?

    ResponElimina
  4. Em sap greu Jordi però l'aeroport de Charànna es troba a Kènada, pel que tens una lletra 'e' ... et comptem un puntàs simple però francament bo!

    PD: que un post del 19-sep vagi tenint comentaris em fa pensar que encara hi ha milers d'amics pensant en vols amb la 'a' ... i em dóna l'esperança que a pesar dels pocs comentaris que hi han als últims posts, encara ens llegeix algú!!!

    ResponElimina