diumenge, 12 d’abril del 2009

Saigon (àlies Ho Chi Minh City)

"On aterrira sur Ho Chi Minh City dans 10 minutes. Le capitaine Rodrigues et la tripulation vous annoncent que la température actuelle est de trente-six degrés Celsius ...". Trenta-sis graus???

Doncs si, aquí fa una calor considerable. De totes maneres, a la tarda comença a bufar airet, i s'està bé. Aquesta nit (primera a Saigon i primer combat guanyat al jet-lag, tot i que la guerra serà dura) ha caigut una tempesta. Sobre les dues de la nit, ha semblat que obrissin una aixeta gegant. Ha durat una hora i mitja, com un concert de trash metal.



Saigon és una ciutat molt curiosa. És força més pobre del que m'havia imaginat (on pensava que anava, a Estocolm?), es pot dinar amb mig-un euro. La gent és molt amable, (els venedors ho son massa i tot), el menjar deliciós i l'hotelet està molt bé. El més espectacular és l'exèrcit de motos que domina la ciutat, un autèntic caos. La ciutat és un enorme bullici, una espècie de formiguer esquizofrènic. A veure si pengem un vídeo al YouTube, així seguirem guanyant punts en gafapastisme.

Tenim moltes ganes de visitar Saigon, però ens sembla que ho deixarem per un altre moment: el primer que farem ara és anar a passar uns dies a la costa, a l'illa de Phu Quoc. Ja us ho explicarem.

Aclariment: les revoltes contra el govern que avui he llegit a El País.com son a TAILANDIA, no a Vietnam, ens queden a dos països de distància. A Bangkok només hi vam passar per fer escala amb l'avió.

4 comentaris:

  1. Ai ai ai, que per on paseu se lia la de dios, segur que a vietnam s'esta preparant una revolta popular... el dinar aquest de mig euro no sera arros blanc amb crema de cacauet i un os de pollastre?

    Doncs si aneu a la platja el millor es que us llogueu o compreu una moto i us integreu del tot en la vida vietnamita, si segui eamb jet lag alo millor se us queda cara de surasiatic!

    ResponElimina
  2. Jo els veia llençar testos contra els cotxes i pensava que la Muntsa els devia incitar cridant: "Floretes, floretes!"

    ResponElimina
  3. Nosaltres només vam cridar "Quina soooon" al mig de l'aeroport. En tenim cap culpa si "Kihn asôngh" significa "Mort al govern opressor" en tailandès?

    Per cert, que la cuina vietnamita és una passada, noodles amb verduretes i carn, rollitos de porc i gambes, fruites extranyíssimes, peix ... hauré de fer un post per explicar-ho. Lo de l'arròs blanc amb cacauet és a l'Àfrica.

    ResponElimina
  4. mmmmmmhh... siiii, passa receptes, si et plau, que nosaltres ens consolarem fent soparets vietnamites a bcn en honor vostre! Així ens curarem una mica l'enveja, tenint a més l'avantatge de poder-ho regar amb Rioja, boooo...

    ResponElimina