dilluns, 11 de maig del 2009

Crisi i resurrecció (nostra, no de l'ordinador, snif!)

Dissabte va ser un dia dur. Ens vam llevar amb ressaca, després d'una bona festa amb un corresponsal de EFE de Sant Celoni, un italià que treballa a les Nacions Unides i un basc de Mundaka (això, Alina, mereix un post a part). Després d'haver posat l'ordinador a l'olla d'arròs tota la nit (foto) l'endemà al matí tampoc arrencava. El director de l'hotel ens diu que ho porten immediatament a una superbotiga de repara-ordinadors, que no patim, però ell fa una cara de mal de panxa que no tranquilitza gaire. A més, la Muntsa agafa una mica de diarrea, i comencem a tenir la "crisi de les quatre setmanes", que és quan el teu cos comença a demanar-te que tornis a casa; ho haviem sentit a dir, i així és, perquè és quan tocaria acabar les vacances estivals.

Diumenge, amb la Muntsa ja recuperada, el director ens diu que encara estan reparant l'ordinador i i que no el tindràn fins dilluns. Això ens deprimeix més, ja que (tot i que no comptem pas amb que el reparin) fa dos dies que teniem pensat marxar cap al nord del país, a la selva, perquè Phnom Penh ens comença a caure a sobre. Algun de nosaltres ja només troba consol en escriure llarguíssims posts sobre la història cambodjana. Quedem una estoneta amb els nostres amics mentre acabem de planificar quina contrapartida econòmica li demanarem al director si l'ordinador no s'arregla.

I aquest matí, oh sorpresa! El director ens comunica que ja funciona i que ara ens el porten. Just després canvien de parer i ens fan anar a la botiga a acabar "d'ajustar alguns elements que no acaben de funcionar". Ens hi porten en cotxe, i en arribar, l'ordinador ni engega ni absolutament res. Tornant cap a l'hotel, quedem amb el director que cada u pensi les seves estratègies i que a les 3 en punt, al vestíbul de l'hotel, ens veurem les cares per "arreglar aquest assumpte". Així funcionen les coses en aquest país.

La negociació cambodjana comença amb nosaltres exposant que creiem que l'hotel n'és responsable, i ell defensant que no: com deixem un ordinador a terra, amb la de possibilitats que hi ha de que tot s'inundi? De totes maneres, li canvia la cara quan li diem que només costa 300 dòlars, que n'hi demanem 200, i que ens hi descompti les nits que li devem (tot i que les dues últimes són causa d'estar esperant l'ordinador). Ell ens respon que no pot descomptar nits, que l'única solució és rebaixar-los el sou a les noies que netegen l'habitació, recepcionistes i altres (en un xantatge emocional immens), ja que el propietari de l'hotel (diu) es nega a posar-hi diners. Se'n va a parlar amb elles (o a fer-ho veure, ja que elles no paren de riure). Després de dues hores de pantomima, aconsegueix que rebaixem les nostres pretensions fins a 90 dòlars de compensació, la nit d'hotel d'avui i l'esmorzar de demà gratis, més quinze ampolles d'aigua per a la Muntsa (sic). En acabar el show, encara ens intenta afegir de nou la nit extra, però li recontraregategem fins a pagar només 6 dòlars la útima nit. Uf.

Ara mateix estem esgotats a l'habitació, encantats de marxar demà al matí cap a Kratie (crisi? qui ha dit crisi?), però amb el cor trencat per les pobres donzelles que aquest mes no podràn menjar quasi res, doncs el director s'ha encarregat de fer-nos saber que els hi ha rebaixat 10 dòlars del seu sou mensual de 40. En fi, creieu que hem obrat bé? Hauriem d'haver renunciat a tot? O només és una pantomima i qualsevol excusa serveix per abaixar el preu? Opineu, opineu ...

10 comentaris:

  1. be, a "toro pasado" les opinions no valen gaire, pero jo hagues dit que el ordinador valia 1500 euros al canvi 2000 dolars i que del 50 % del valor no baixava, aixi hagues aconseguit el 25 % que son 500 dolars.
    A els empleats de l'hotel no crec que els hi hagin rebaixat res del sou, aquest es un truc que es fa servir a tot arreu, si, per crear molts remordiments de consciència, com veig que teniu...

    ResponElimina
  2. Ei! vaja, mala sort aixo del portatil, pero no crec que els hi redueixin el sou permanentment..

    Si voleu recuperar algo mes feu el truco del napolitano furbo: el reveneu pel carrer. A Napols ho fan, venen cameres o ordinadors que fan pasar per robats, pero que estan buits per dins i no son mes que feralla! Mamma mia

    ResponElimina
  3. uiiiii, esteu tranquils, no crec q els hi baixi el sou, i si els hi baixa, igual els hi hagués baixat igualment...
    Una llàstima el portàtil, quina merda tu... però bé, què hi farem, a voltar i un pes menys que haureu de carretejar ;)

    Petonets als 2! I passeu-ho bé..

    ResponElimina
  4. Hiiiijo puta, pasamelo a mi, pasamelo a mi que le explico yo cuatro cosas al puto tio ese!!! Ni les a rebajado el sueldo ni nada, y a la minima se revende vuestro portatil. Al proximo lo amenazais con poneros en contacto con vuestra embajada, que eso suena a peli chunga.

    Llàstima per l'ordinador, però passeu del xantatge(com més emocional, més fals. Vosaltres a viure la vostra aventura, no val la pena ni donar-li voltes ni sentir-vos malament. Ptonets! I endavant!!

    ResponElimina
  5. Aprofiteu per a carregar uns quilets:
    http://english.vietnamnet.vn/social/2009/05/846953/

    ResponElimina
  6. No seria pas aquest paio el director de l'hotel??

    http://www.youtube.com/watch?v=baDItysBqC8

    ResponElimina
  7. Muu maco.
    Estem flipant.
    Ja tenim Internete a casa i és un flipe, per fi podem veure el vostre blog i muu maco.
    Encara no l'hem llegit però, es nota que sou uns professionals. Quin ordre! Quins mapes! muu maco. Ara estem celebrant que tenim Internet però així que ens passi la borratxera mirarem de llegir-lo.
    molts records.
    Quintí i Judith

    ResponElimina
  8. Oooh, hem aconseguit un récord de comentaris, amb un post polèmic sense precedents! Intentaré respondre-us al més pur estil blogosfèric, a veure si ho faig bé:

    @Oriol,Charles,montse,familyMar: jo crec que si que els han baixat el sou, les coses funcionen així en aquest país: si trenques algo (ex: accident de cotxe), es negocia i ho pagues, les assegurances no existeixen. Pero va ser molt interessant assistir a una autèntica negociació! A part, crec que vam ser molt bondadosos i que ells pensaven que es quedaven sense sou durant mesos!

    @alina: un post a part? Nosaltres no hem dit res de post a part! Ho nego!

    @Anònim: Gràcies per la teva aportació! Tot suma!

    @marc: Tant a Can Tho com a HCMC hi vam ser diversos dies. Unes sopes excelents.

    @roger: només reenviant conyes del youtube que et passa el teu cosí petit, ja pots dir que llegeixes el nostre blog! Visca la tecnologia!

    @Quintín: efectivament, som uns cracks. Es un rotllo haver de viatjar, amb lo bé que estariem a caseta, però donar-vos la pallissa (a tots a la vegada!) amb aquest blog-tostonaco ens compensa.

    Abracades virtuals!

    ResponElimina