dijous, 15 d’octubre del 2009

Col·leccionant parcs nacionals

El nostre peregrinatge per alguns dels grans Parcs Nacionals dels Estats Units:

- Mesa Verde: caracteritzat per les construccions que feien els indis Pueblo a les seves baumes. El lloc va ser misteriosament abandonat abans de l'arribada dels europeus. Daten del segle XIII, i ho venen com el gran jaciment arqueològic, cosa que ens va semblar curiosa. Però el lloc és xulo i la feinada de construir les cases en ple penyassegat impressiona força.

- Arches: al bell mig del Far West, imagineu-vos estretes parets de color vermell amb formes inversemblants. Algunes es foraden i formen arcs increïbles. Millor mireu les fotos, perquè és indescriptible.


- Canyonlands: un parc gegant dividit en tres pel Colorado i Green river. La part que vam visitar és un gran forat a la terra que vindria a ser la imatge que tens de l'infern. Molt, molt xulo.





- Capitol Reef: aquest parc el vam creuar a la posta de sol sense parar-hi gaire. Enormes parets de roca.

- Bryce Canyon: Milers d'agulles vermelles i blanques amb caminets que les recorren per sota. Amb la llum d'última hora de la tarda, és màgicament preciós.


- Zion: Un gran canó que es visita i gaudeix des de sota. Les fotos no li fan justícia, és el que passa quan la llum no arriba al terra!






- Grand Canyon: el Grand Canyon és tan, tan gran, que és difícil entendre'l com un engorjat. És més aviat un inacabable entramat de muntanyes i gorges que acaben desenbocant al Colorado, envoltat de parets profundes i accidentades.

2 comentaris:

  1. Mira tu, el gran Canyon em recorda a la vall del rio fardes a Purullena, Guadix. Faré una ruta turistica i l'anomenaré Gran Canyon del Colorado en miniatura, o bé "pequeñiyo cañóng del fardeh y olé".

    ResponElimina
  2. Les rutes pels parcs sí que han de ser brutals; et deus sentir super petit enmig d'un paisatge tant gran, però alhora et deus sentir inmensament lliure!!! Aquí estem atrapats.

    ResponElimina