diumenge, 18 d’octubre del 2009

Fent cultura a Las Vegas

Doncs sí, per quan et canses de veure luxe de cartró pedra, a las Vegas també pots anar a museus. Nosaltres ens vam deixar temptar pel museu dels testos atòmics, que vulguis o no esperàvem aprendre alguna que altra cosa.

El cas és que al principi del desenvolupament de les bombes atòmiques, els americans van escollir el desert de Nevada per les seves proves. Després d'anys i veient les conseqüències sobre la gent, van deixar de fer-ho allà per fer-ho al mar (uh, que bé!) o a sota terra. Coses "gracioses" que es van crear a Las Vegas durant els testos:
  • Els bars oferien terrasses amb vistes a les explosions. Brutals les fotos de la gent fashion prenent coctels amb el bolet atòmic al fons.
  • Com no, això s'acompanyava de l'Atomic Coctail.
  • Imprescindible: Miss Atomic Bomb (la bonica noia de la foto).
  • AVUI en dia, a la botiga de souvenirs del museu, es venen, entre altres coses de mal gust, pins amb el nom i la imatge de les dues bombes que es van llançar a Japó. Dit sigui de passada, el llançament d'aquestes dues bombes es menciona al museu sense dir res de la quantitat de gent que hi va morir.
En fi, ja se sap que els americans fan marqueting de tot i més, i total, a qui li importa l'ètica de tot plegat? Això és Las Vegas, la ciutat del pecat! El que passa aquí, es queda aquí (eslogan de la ciutat, registrat, per cert).

2 comentaris:

  1. Què fort això dels pins amb les bombes!!!Debeu estar 'flipant en neon' amb aquesta gent; tot i que se'n pot esperar qualsevol cosa dels americans!!! Us imagineu que tira endavant això de fer unes Vegas a los Monegros??? Ufff!!!
    Tengo muchisima curiosidad por saber que fue de los pobres turistas tomando coctails radioactivos con la brisa radioactiva. Ahora deben ser criaturas de Cthulhu!

    ResponElimina
  2. Ah, si, del que va passar als treballadors i gent de la zona, tampoc se'n parla gaire. Es menciona que ho van deixar de fer per problemes de salut, pero no es mullen gaire a donar-te xifres ni detalls...

    ResponElimina