dijous, 8 d’octubre del 2009

Scenic byways part I: Colorado

Quan s'han de fer 2000 milles amb cotxe, més val que un es busqui carreteres boniques. I als USA, n'hi han moltíssimes. De fet, són la manera principal de fer turisme, sense baixar del cotxe. Als USA, marquen les 'scenic byways' als mapes, en fan panfletos, webs, de tot ... i realment són impressionants. Us faig un petit resum fotogràfic de les de Colorado.

Trail Ridge Road (US-40): després de 2 dies morint-nos de fred al camping del Rocky Mountain National Park, provem de passar la carretera asfaltada més alta del USA (té un pas de més de 3.700m). Aquella nit, però, havia nevat molt, i el corb de la foto ens informa que la carretera l'acaben de tancar, possiblement fins a la primavera que ve:

Peak-to-Peak (US-7): voreja les rockies per l'est (anar seguint quatremils!), passant per poblets entranyables com Nederland (la foto és de l'ajuntament, la casa del costat posa 'gone fishin'):
Top of the Rockies (US-91): passant per un massís brutal de les Rocoses, tot ple de 'catorzemils' (en peus, equivalen a 4267m) i al costat de les estacions d'esquí més famoses, Aspen i Vail. Els colls de muntanya són plens de neu, és clar:
Collegiate peaks (US-24): baixant de les muntanyes, arribem a la mítica vall del riu Arkansas. Primer ens cau una nevada de por, després dinem uns burgers i finalment queda un dia magnífic:

West Elk Loop (US-50): altra vegada pujar a un coll altíssim (Monarch Pass) i arribem a un paisatge més de 'far west' ... a sobre, ens trobem un grup de cowboys tancant unes vaques!

Million Dollar Highway (US-550): la carretera mítica dels cercadors d'or i de plata remet inevitablement a 'La fiebre del oro'. Hi visitem mines abandonades i 'ghost towns':

San Juan Skyway (US-160): més i més muntanyes, aquest cop entre ciutats amb reminiscències hispàniques: Cortez, Durango (quin arc de Sant Martí sobre el camp de beisbol!) ...

... i després, la US-491 cap a Utah ... però això ja és una altra història.

1 comentari:

  1. osti quin cafe mes xulu el de les hamburgueses, te tota la pinta del cafe de Reservoir Dogs.

    ResponElimina