dissabte, 17 d’octubre del 2009

VIVA LAS VEGAS!

Siii, poseu-hi majúscules, lletra Arial 48, llums de neó! Viva Las Vegas! La ciutat-casino al mig del desert de Nevada és una exageració, una espècie de culminació de l'essència americana (de la qual, per cert, els americans solen estar avergonyits): el luxe, la grandària exagerada, la cultura de vendre ...



La primera impressió (de dia) de l'eix principal i únic, The Strip, és patètica. Una avinguda gegant rodejada dels complexes hotelers més horripilants, i, sobretot, més grans, que un es pugui imaginar. El 'Luxor' és una piràmide de més de 100 metres d'alçada amb una esfinx gegant davant; el 'New York, New York' una reproducció (a escala gairebé real!!!) de l'skyline de NY (Empire State, Estatua de la Libertat); el 'Paris' té una torre Eiffel que és el 50% de la original; el 'Venetian' i el 'Caesars Palace' simulen un imperi romà de pacotilla, el 'Mandalay' un paradís tropical...



Però divendres nit, ho veus tot clar: les llums de neó per tot arreu, la gentada anant amunt i avall i els centenars de mexicans donant publicitat explícita de protitutes presàgien una nit, com a mínim, curiosa. La Sashka (la nostra amiga búlgara de Laos i New York, que s'ha animat a venir) i el Ned de San Francisco ens porten a un hold-up poker al Flamingo. Després d'un burger sobre un sofà d'sky, la Muntsa i jo ens estrenem a l'única taula de 2$ la fitxa (la resta? n'hi han de 500$ d'aposta mínima ...) i aconseguim perdre només 29 dòlars en 30 minuts, tot un récord positiu. Travessem un parell de quilomètres de gent jugant a les màquines escurabutxaques fins arribar al carrer on ... tothom beu cervesa, inclús combinats!!! Si, Vegas és l'únic lloc dels USA on està permès beure al carrer, el que juntament amb el joc provoca gran excitació colectiva. Margaritas de tres peus d'alt, cerveses de 70 unces (més de 4 litres), noietes mexicanes borratxíssimes rodolant per The Strip ... això és Lloret de Mar! Lloret de Mar, si, però a lo grande.

Les fotografies, aquí.

2 comentaris:

  1. Que bèstia!!! Quin horror, jo ja m'agobio només de llegir el vostre post!!!
    MAAAAS DE CUATRO LITROS!! COMO CARGAN ESO POR LA CALLE? MOCHILAS CON TUBITO? DEJAN LOS CUBALITROS A LA ALTURA DEL CHUPITO!
    ¿Os casais?¿Os casais? Vaaaaaaa! Con un Elvis o algo así...!!??

    ResponElimina
  2. Doncs l'has encertat!! Venen uns tubs inmensos plens d'acohol que et pots penjat del coll i anar amunt i avall, tipus vaca amb un esquellot.
    Tema casar-nos, mira que ens feia il.lusio, eh? Vam dir que ens casariem si trobabem un lloc on ens cases el Chiwaca, per frikis nosaltres, pero no hi va haver sort, oooooh.

    ResponElimina